Trauku mazgājamās mašīnas darbības principi

Jūsu trauku mazgājamās mašīnas uzdevums ir atvieglot jūsu dzīvi, bet kas gan notiek aiz aizvērtajām durvīm, kad deg “mašīna darbojas” lampiņa?

 

Priekšmazgāšanas cikls

Vairums trauku mazgājamo mašīnu ir aprīkots ar priekšskalošanas ciklu, kura laikā no traukiem tiek noskalotas viegli noskalojamās paliekas. Ūdens tiek iesūknēts trauku mazgājamajā mašīnā un mehāniski, caur smidzināšanas sviru tiek uzsmidzināts uz traukiem. Pēc šī cikla ūdens tiek izsūknēts, un to nomaina svaigs ūdens.

Pamatmazgāšanas cikls

Pēc skalošanas, sākoties pamatmazgāšanas ciklam, atveras mazgāšanas līdzekļa dozators, kas mazgāšanas līdzeklim ļauj sajaukties ar ūdeni. Šis sajauktais šķīdums tiek izsūknēts cauri rotējošām smidzinātāja svirām ar spēku, kas liek visām svirām griezties, tādējādi sasniedzot visus mazgājamos priekšmetus. Ūdens atkarībā no izvēlētās programmas pakāpeniski tiek uzkarsēts līdz temperatūrai no 50°C līdz 70°C. Pēc pamatmazgāšanas cikla ūdens tiek izsūknēts no trauku mazgājamās mašīnas.

Starpskalošanas cikli

Starpskalošanas cikla laikā ar aukstu ūdeni tiek noskalotas mašīnā un / vai uz traukiem palikušās paliekas un nogulsnes.

Beigu skalošanas / žāvēšanas cikls

Beigu skalošanas cikla laikā skalošanas ūdenim tiek pievienots skalošanas vai žāvēšanas līdzeklis. Ūdens pakāpeniski tiek uzkarsēts līdz pat 70°C. Tad ūdens tiek izsūknēts un atlikušais karstums nožāvē traukus.